� AtlasRelax | Iskustvo

rolex replica https://www.youngsexdoll.com/ diamond painting de.wellreplicas.to https://redditwatches.com replicas relojes relogios replicas replika rolex

Iskustva pacijenata

"S obzirom na to da sam ljekar i da svakodnevno radim u ordinaciji, sa ljudima koji imaju probleme sa koštano-mišićnim sistemom, očito je da će biti situacija kada će vas pacijent pitati na koji način može riješiti svoje probleme. Od jedne moje pacijentice koja je uradila namještanje atlasa u Splitu, sam čula o toj metodi i stvarno me je zainteresovalo na koji način dolazi do poboljšanja simptoma kod pacijenata, odnosno, u ovom slučaju, do potpunog iščezavanja problema, zbog kojih je žena dugi niz godina dolazila u moju ordinaciju.Naravno, iz dostupnih izvora, putem interneta ili literature, imala sam priliku da proučim situacije koje su bile karakteristične kod pacijenata koji su imali problema sa kičmom, najviše sa vratnom kičmom, lumbosakralnom kičmom, i sa glavoboljama.

Shodno tome, shvatila sam da, možda, ima šanse, da moje probleme riješim na takav način. Budući da sam ljekar i da radim u ordinaciji preko 20 godina, zbog previše sjedenja na radnom mjestu doći će sigurno i do promjena na kičmi, kao i kod svakog čovjeka. Moji problemi su bili problemi vezani za vratnu kičmu, bol u vratnom dijelu, zatim bol u ramenima, i glavobolje, povremeno praćene vrtoglavicom, što me je često ometalo u mojim svakodnevnim aktivnostima. Pored tih problema imala sam problema i sa lumbosakralnim dijelom kičme, usljed predugog sjedenja na radnom mjestu. Kada sam čula da postoje i kod nas stručnjaci koji se bave time, rade u ordinaciji namještanje atlasa, raspitala sam se kod prijatelja i, nakon što sam dobila adresu, odlučila sam posjetiti atlas specijalistu. Nekoliko mjeseci nakon urađenog namještanja atlasa, moji problemi sa vratnom kičmom sasvim su isčezli, ja više nemam bol u vratu, nemam glavobolje, nemam bol u ramenima, a i bol u lumbosakralnom dijelu kičme je nestala.

Povremene glavobolje koje sam također imala su iščezle, a pokretljivost vratne kičme se umnogome popravila, tako da sad nesmetano mogu da vozim, da u vožnji aktivno pratim saobraćaj, nemam ograničenja kao što sam imala prije namještanja atlasa. Što se tiče ostalih tegoba koje su bile prateće, tipa hroničnog umora, nemogućnost odmora nakon sna i sl, sve se riješilo upravo na način koji sam objasnila. Iz literature koju sam imala priliku da pročitam, iz studija koje su dostupne, shvatila sam da namiještanje atlasa ima velikog smisla, da upravo tu leži veliki dio problema kod ljudi koji godinama pate od koštano mišićnih problema. Lično sam se uvjerila i sada sve češće u ordinaciji, kad imam priliku, pacijentima koji imaju dugogodišnje probleme pokušavam približiti ovu vrstu terapije i na neki način ih usmjeriti u ordinaciju atlas specijaliste, jer, iz onog što sam lično doživjela, mogu reći da je zaista veliko zadovoljstvo živjeti bez tegoba."


Prim. mr. sc. dr Senada Selmanović,
Specijalista porodične medicine


"Upravo sam namjestio atlas, osjećam se dobro, a, s obzirom na to da se bavim privatnim poslom i duže vrijeme provodim na putu, osjećao sam bolove u leđima i u predjelu plećke koje sada više ne osjećam. Doktorica mi je preporučila da radim još vježbe, pridržavati ću se toga, i nadam se da neću više imati problema sa atlasom."

Predrag Šolaja


"Ja sam saznala za atlas preko jedne emisije na televiziji, koja se meni jako dopala, i tu sam vidjela ustvari, gdje, možda, leži problem s mojim zdravljem. Malo sam se interesovala šta je to, gdje se to može uraditi, i bila sam vrlo sretna kada sam našla u mom gradu jedno mjesto i kvalifikovane ljude koji to mogu uraditi. Imala sam jako puno problema u lumbalnom dijelu, problema u vratnim pršljenovima. Ja sam službenik, preko 25 godina sam u sjedećem položaju, i kada sam čula da mi je ta metoda dostupna, ja sam to uradila. Vjerujte, osjećam se mnogo mnogo bolje, glava mi je sad stvarno na svom mjestu, mislim da su svi pršljenovi povezani i da mogu da radim puno više aktivnosti koje nisam prije mogla, ne boli me više donji dio leđa. Što se tiče vratnih pršljenova, sve manje imam bolove, nemam pritiska, a inače, meni je doktor ustanovio da mi je slab protok krvi, ustvari kisika, u mozak. Sada sam vrlo sretna zbog toga što mnogo bolje pamtim, mnogo bolje obavljam sve aktivnosti, a i uspješnije se bavim hobijima, jer imam mnogo više i snage i raspoloženja, i vrlo mi je drago što sam otkrila ovu metodu i poboljšala svoje zdravlje."


Ljiljana Haseljić


"Za namiještanje vratnog pršljena, atlasa, saznao sam od prijatelja, a nakon određenih provjera na stranicama interneta, odlučio sam se za taj zahvat. To sam uradio prije 2 mjeseca, i sad bez problema obavljam poslove koji su vezani za kancelariju, puno sjedim, i imajući na umu da sam u 60-im godinama, te da su mi se u međuvremenu pojavile određene deformacije, prije svega u lumbalnom dijelu kičme, vjerovao sam da mi to može pomoći. Ono što sada primjećujem je poboljšana pokretljivost glave u stranu, lijevo – desno, i, generalno, primjećujem pozitivne pomake u zdravstvenom pogledu. Možda je još rano za zaključke, jer su mi rekli da treba čekati neko vrijeme, duže od onog koje je do sada proteklo, ali vjerujem da nisam pogriješio."

 Đuro Tankosić