O ATLASU

„Atlas ne nosi samo glavu, nego je odgovoran i za mnogo tegoba i bolesti koje imamo.“

 

AtlasRelaX je jedinstvena licencirana metoda za namještanje prvog vratnog kralješka, atlasa. Namještanje atlasa je specifična masaža vratnih mišića specijalno izrađenim, univerzalnim vibracijskim uređajem. Korištenjem ovog uređaja po posebnoj proceduri, doktori medicine (AtlasRelax specijalisti) vraćaju atlas u ispravan anatomski položaj.
 

AtlasRelax metoda je jedinstvena po tome što se radi jednom u životu, bezopasna je i nema nikakvih negativnih posljedica. Mogu je primjenjivati isključivo doktori medicine koji su prošli edukaciju i dobili certifikat o primjeni AtlasRelaX metode.
 

AtlasRelax metoda postala je prepoznatljivo ime u jugoistočnoj Europi, gdje je licencirana kod HUPED-a za Hrvatsku i Europsku uniju kao jedinstvena metoda za repoziciju atlasa i posjeduje sljedeće licenice:

 

  • Licenca broj 08602013 za AtlasRelaX metodu (kao jedinstvenu metodu)
  • Licenca broj 0860-E-2013 za edukaciju metode AtlasRelaX
  • Licenca broj 0860-P-2013 za Univerzalni vibracijski uređaj koja je izdana 28.11.2013.godine.
  • Licence koje izdaje AtlasRelaX vrijede za područje cijele Europske unije.

 

AtlasRelaX na tržištu jugoistočne Europe radi već 5 godina. Sa ogromnim iskustvom u proteklom periodu, postavili smo visoke standarde kada je u pitanju namještanje atlasa, kako sebi tako i drugima. Naši su centri prepoznatljivi i jedinstveno uređeni. Zaštitne boje AtlasRelaX-a su bijela i ljubičasta. Uspostavili smo standard da svi AtlasRelaX centri izgledaju isto i da se u svakom centru primjenjuje ista procedura u radu. Posjetom bilo kojeg AtlasRelaX centra u bilo kojem dijelu jugoistočne Evrope, dobiti ćete istu uslugu. Iza našeg uspješnog rada stoji tim od 16 liječnika-AtlasRelaX specijalista. Kao svaka odgovorna kompanija koja svoj uspjeh gradi na zadovoljstvu pacijenata, oformili smo stručni znanstveni tim kao podršku što kvalitetnijem radu naših AtlasRelaX specijalista. Protekle 3 godine, uradili smo jedno istraživanje, jedan znanstveni rad i jedan magistarski rad na temu primjene AtlasRelaX metode. To iskustvo je bazirano na radu AtlasRelaX specijalista tokom proteklih godina, koji su pratili zdravstveno stanje pacijenata prije i poslije namještanja atlasa. Više o ovome možete saznati na našoj stranici: znanstvena istraživanja (klikom da vodi na tu opciju).


 

Činimo stalne napore kako bi pacijentima nakon namještanja atlasa pomogli da što prije uspostave normalno funkcioniranje svog tijela i doprinesemo što boljem pomaku zdravstvenog stanja svakog pacijenta. Za razliku od raznih „metoda“ namještanja atlasa koje se pojavljuju na tržištu i obećavaju da će namjestiti atlas, mi smo uveli proceduru kako bi objektivizirali naš rad. U našim centrima se vrši kompjuterska analiza mjerenjem pokretljivosti vrata prije i poslije namještanja atlasa. Svako tko posjeti AtlasRelaX centar, nakon namještanja atlasa dobije pisani trag o razlici pokretljivosti vrata prije i poslije namještanja atlasa. Želja nam je da što više osoba u našem okruženju shvati koliki je značaj namještanja atlasa za zdravlje svakog pojedinca. Naša misija je da što većem broju